Spørsmål angående racingoljer.

Kan jeg bruke racingoljer i min personbil?

Ja. Royal Purples racing oljer er formulert med tensider i dispergeringsmidler nødvendig for daglig bruk. Tykkere oljer (dvs. 5W30 XPR, 10W40 XPR og XPR 20W50) kan brukes til vanlig kjøring også. Nå er imidlertid ikke Royal Purples racing oljer i samsvar med API og / eller ILSAC lisenskrav og bør ikke brukes når bilgarantien er et problem.

Hva er forskjellen mellom SAE motoroljer og dine racingoljer?

Royal Purples motor oljer er formulert for å gi uovertruffen ytelse og beskyttelse og oppfyller API / ILSAC spesifikasjoner. Deres racing oljer varierer i viskositet og formulering i forhold til  SAE oljer for å gi størst mulig ytelsesgevinster uten å ta hensyn til API, SAE og / eller ILSAC spesifikasjoner.

Hvordan får jeg Royal Purple til å sponse mitt raserbillag?

Royal Purples engasjement i motorsport er primært for forskning og utviklings formål. Racing hjelper oss i å utvikle nye og inspirerende produkter. Vi er svært selektive med hvem vi bestemmer oss for å arbeide med og begrenser vårt engasjement slik at vi kan få velge de beste lag. Henvendelser om Royal Purples racing programmet skal sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hvilke produkter bør jeg bruke i min raserbil?

Royal Purple har flere alternativer for racing. Deres vanlige SAE motor oljer er formulert for å overgå mange av "racing" oljer på markedet. Men Royal Purples racing oljer omdefinerer kategorien "racingoljer". Royal Purples racingoljer tilbyr enda større økning i ytelse enn deres vanlige SAE motoroljer. Når det er sagt, så er følgende retningslinjer hjelpsomme til å bestemme hvilke produkter som skal brukes. Som et referansepunkt, anbefaler Royal Purple, en racingolje som er nærmest i viskositet til oljen bilen bruker for øyeblikket (for eksempel en racer med en konvensjonell eller syntetiske 20W50 racing olje, så ville være trygt å bruke enten Royal Purples SAE 20W50 motorolje eller oppgraderer til Royal Purples XPR 20W50). De toleranser som motoren ble bygget med, kan spille en rolle i en oljeanbefaling. Grove spesifikasjoner (f.eks. større enn 0,003 ") (0,0762mm) kan kreve tyngre olje enn en motor bygget for strammere spesifikasjoner (f.eks. 0,002"), (0,0508mm) for å opprettholde et godt oljetrykk. Husk at det er mye bedre å være konservativ og bruke en tyngre viskositet olje, og senere gå til en lettere, når erfaring og komfort dikterer det.

Kan jeg kjøre oljer med eksotiske drivstoff (alkohol, metanol, osv.)?

Ja. Royal Purples smøremidler kan brukes med eksotiske drivstoff. For den beste beskyttelsen, har Royal Purple formulert sine XPR 5W20 og XPR 10W40 spesielt med tanke på dette. Disse to oljer er formuler for å bekjempe drivstoff emulgering og for å  holde opp enda bedre enn Royal Purple øvrige racing oljer i alkohol og metanol programmet.

Betyr dette at jeg ikke skulle kjøre med annen viskositet med disse drivstoff?

Ikke nødvendigvis. Royal Purple med annen viskositet vil fortsatt gi bedre resultater enn konvensjonell racingoljer, men Royal Purple har spesielt formulert XPR 5W20 og XPR 10W40 med disse kravene i tankene.

Hvordan skal jeg kjøre inn racingmotoren med olje din?

Vi anbefaler å bruke vår RP Engine Break In Oil eller en kvalitet mineralbasert olje  for innkjøring av motor. Som hovedregel følger motoren motorbyggerens retningslinjer. Etter vanlig oppsett bør ringene settes på plass de første tre-fire gangene motoren er blitt varmet opp. Etter ringene har satt seg, kan du skifte til Royal Purple. Det anbefales ikke å kjøre inn en motor ved hjelp av Royal Purple, da filmenstyrken på oljen vil hindre at ringene setter seg.

Kan jeg bruke Royal Purple med belagte lagre?

Ja. Du kan bruke Royal Purple på nylig belagt lager, uten å kjøre inn motoren med mineral olje.

Hvor ofte bør jeg skifte olje i en racerbil?

Dette kan variere avhengig av kjøremønster og nivå (mengde) av forurensning (dvs. skitt, drivstoff, vann osv.). En god tommelfingerregel er å finne ut hvilke intervall og og hvilke type olje som har blitt brukt. Hvis det har vært brukt mineralolje, bør du føle deg komfortabel med dobling eller tredobling av intervallet. Dersom det har vært brukt en annen syntetisk, da kan du føle deg komfortabel med å doble  intervallet.

Hvordan vil bruken av deres racingolje påvirke oljetemperatur?

I de fleste tilfeller vil kjøretøy med operativt kjølesystem redusere olje temperaturer med 5-20 ° C ved hjelp av Royal Purple racingolje.

Min forhandler fører ikke  XPR - hvorfor kan de ikke bestille den?

Detaljister velger de produktene de ønsker å lagerføre av mange forskjellige grunner. Hvis du ikke kan få det fra dem, så kan de bestilles fra oss.
Bestille

Hvilke produkter anbefaler dere for bruk med nitro-metan?

Royal Purple's full linje av "Nitro" oljer er spesielt formulert for bruk i høyeffekts nitro og oksigenert alkohol motorer.

Hva anbefaler du for en Lenco overføring?

For 5 trinns girkasse, Royal Purples Racing ATF eller XPR 0W10 motorolje er anbefalt. For en 3 trinns, er Max ATF det beste alternativet.

Jeg merker en tung lukt fra giroljen etter et løp. Er dette normalt? Hvorfor?

Den ikke-korroderende, ekstremtrykk tilsetningsstoffene i giroljen avgir en særegen lukt som kan forstørres under ekstreme konkurranseforhold. Dette er normalt for API-GL5 hypoid giroljer som inneholder svovel / fosfor ekstremt trykk tilsetningsstoff.

Er det sant at Royal Purple oljer mister ytelsesevnen etter seks eller åtte løp? (Drag Racing)

Nei, Royal Purple har ikke funnet noen bevis for at den viser svekkelse i ytelsen etter å ha blitt utsatt for ekstreme forhold. Det er mulig at drivstoff fortynning/ forurensning kan begynne å svekke motoroljen, men Dynotester  støtter ikke denne påstanden.

Steven Matz Authentic Jersey