Artikler

Historien om Royal Purple 

Royal Purple startet i 1986, når John Williams ble kalt  inn som konsulent angående kroniske problemer med sviktende lagre på store skruekompressorer, som ble brukt  i forbindelse med oljeproduksjon.

På den tiden var Williams egentlig offisielt pensjonert etter 40 år i olje- og smørebransjen. Han innså fort att kundens problem var forårsaket av at kompressorene kjørtes langt over deres nominelle kapasitet, og derfor ble lagrene overbelastet. Williams anstrengelser med å løse problemet ledet til utviklingen av en smøreolje, hvis like aldri før har blitt lagd.

Prøv å tenk deg en energibesparende smøreolje med en høy oljefilmsstyrke, som kan arbeide i årevis, under høye belastninger i varme og fuktige miljøer, uten at det dannes avleiringer eller oksidanter, og som er i stand til å beskytte tungt belastede maskinkomponenter, og som raskt og fullstendig, separerer ut fuktigheten  av oljen, og som beskytter overflaten mot rust og korrosjon.

Williams gjorde mer enn bare å tenke seg en slik olje, han lagde den...og han kalte Synfilm.

Ett helt sortiment av Royal Purple høykvalitets industri, motor og racingoljer basert på den og de egenskapene Synerlec® teknologien skapte, noe som Synfilm® er en viktig hjørnestein i.

Hvordan Royal Purple fikk sitt navn

Når prosjektlederen i oljeproduksjonen innså at hans kompressorproblem var borte for alltid, ble han henrykt, han hadde egentlige bare et problem: Ettersom han syntes at smøreoljen var så overlegen alle andre produkter han tidligere hadde brukt, så mente han at den ikke burde se ut som en vanlig smøreolje. Williams foreslo att man kunde gjøre oljen rød, grønn eller blå. Men kunden svarte at han hadde sett de fargene på smøreoljer før. Så Williams spurte han: "Hvilke farge vill du da ha ?" og kunden svarte: "Vel, du vet, John, jeg har aldri sett en lilla (purple) olje før." Siden en slik enestående smøreolje ikke kunde ha hvilken som helst lilla , så bestemte de seg for å kalle den Royal Purple (kongelig lilla)

Etter at det fikk navnet Royal Purple, har det navnet blitt synonymt med kvalitet og store besparelser innen smøreteknologi verden over.

 

Steven Matz Authentic Jersey